Wie ondersteuning krijgt via de WachtVerzachter komt uit bij het Aandachtcentrum, dat zorgt voor telefonische ondersteuning. Deze ondersteuning wordt veelal gegeven door ervaringsdeskundigen. Een van hen is Anja, die in het verleden te kampen kreeg met psychische klachten, maar uiteindelijk toch weer in een betaalde baan terecht kwam.

Kwetsbare omstandigheden
Anje kampte in het verleden met een ernstige vorm van PTSS. En daar kwamen een hernia en evenwichtsstoornissen wegens de Ziekte van Ménière bij. Zie dan maar eens een werkgever te vinden die het helemaal met jou ziet zitten. Die werkgever vond Anja wonderwel. Ze werkt bij Bureau LWPC dat met het Aandachtcentrum steun biedt aan mensen in kwetsbare omstandigheden, zoals mensen die vereenzamen, mantelzorgers, jongeren die meer richting nodig hebben of werkenden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Sinds kort dus ook voor mensen die op een wachtlijst staan van de GGz.

Zonnige toekomst
Anja kon aan de slag, Eerst nog enkele maanden met behoud van de participatie-uitkering, maar vanaf januari 2020 op een vast contract. ‘Toen ik hoorde dat ik was aangenomen was ik zó blij. Eindelijk kon ik na een lange zwarte periode op weg gaan naar een meer zonnige toekomst. Ik besefte mij heel goed dat ik deze gouden kans met twee handen moest aanpakken en moest laten zien dat ik het waard was.’ Na enkele intensieve trainingen ging Anja gaandeweg aan de slag in het Aandachtscentrum.

Lees het hele verhaal.